Modemisti už Firefox nepustí

S nainstalovaným rozšířením Slogger můžete na internetu ušetřit, protože už nemusíte pročítat dlouhé texty online nebo čekat až se stránka uloží (platí zejména u Internet Exploreru, kdy čekáte i půl minuty než se stránka ráčí uložit).

Používám dial-up (vytáčené připojení) a vždycky mi vadilo, že se spousta zajímavých stránek neukládala a nebyla dostupná offline. Nyní už se o nic nestarám a klidně si po načtení můžu hned stránku zavřít a přečíst ji až v klidu, kdy už mě netlačí čas a nic neplatím.

Použití v praxi

Po nainstalování rozšíření stačí kliknout na Zobrazit - Nástrojové lišty - Vlastní… a přetáhnout ikonu “Slogger” na nástrojovou lištu. V kontextovém menu tlačítka vyberte volbu “Automaticky zaznamenat každou stránku” a v nastavení vyberte adresář, kde se všechny data budou ukládat. Když se připojíte k internetu, tak už jen kliknete na tlačítko Sloggeru, šipka zčervená a máte vyhráno.

Až si budete chtít pročíst vše, co jste prosurfovali, stačí v kontextovém menu tlačítka vybrat “Otevřít adresář Sloggeru” a zobrazí se vám přehledný seznam všech navštívených stránek s uvedením titulku stránky, adresy a odkazu na lokální kopii.

Ještě malý tip - v nastavení na kartě Filtry do kolonky se sekundami si nastavte alespoň 3600, jinak se bude stejná stránka ukládat několikrát za sebou.

Outbox - bonus do pošťáka pro lidi s dial-upem

Přeložil jsem taky toto malé rozšíření do Thunderbirdu, které přidává na lištu tlačítko Odeslat/Přijmout a v okně s novou zprávou přibude tlačítko Odeslat později. Jsou to jen dvě tlačítka, ale člověku to strašně zlehčí život.

comments powered by Disqus