Moje cesta k osvícení

Tučňák

Postávám na ulici nebo chodím po domech a přesvědčuji lidi, aby se probudili a vybrali si tu správnou cestu. Ne, nejsem jehovista, jsem pravý nefalšovaný linuxák!

Linux je ta správná volba, je to nejlepší, co můžete vašemu počítači dopřát! Nechápu, proč všichni kradou nějaký ubohý operační systém od Microsoftu, když můžou mít úplně zadarmo Linux. S Windows nemám dobré zkušenosti - naposledy, když jsem byl přinucen pracovat s Windows, začal jsem se celý třepat a šla mi pěna od huby. Hrozný zážitek, už se to nesmí nikdy opakovat.

Pracuji jako programátor webových stránek. Tyto stránky píšu klasicky v XHTML, dále používám skriptovací jazyk PHP a databázi MySQL. Všechno běží na Linuxu, takže s tím nemám problém. Co se týče editoru, tak je naprosto jasné, že používám Vim, nebudu přece pracovat v nějakých grafických fičurách jako je třeba Gedit, to dá rozum.

Za vydělané peníze vypaluju CD s Linuxem a tisknu informativní brožury, které pak rozdávám lidem. Nějak se ty lamy musí dozvědět o lepším systému než Windows, když už od mala na základních školách používají ten Microsoftí shit. Na tyto věci dávám jen část peněz, další díl mé výplaty každý měsíc posílám jako příspěvek na rozvoj Linuxu. Přece jenom je to open source a někdo ty nadšence musí platit. Vezměte si příklad z takového Marka Shuttlewortha (asi ho znáte jako prvního kosmického turistu) - díky němu vznikla úžasná distribuce Ubuntu. Tento open source nadšenec ji totiž sponzoruje. Já se snažím kráčet v jeho stopách…

Pojďte se připojit také k tomuto skvělému světu Linuxu! Můžeme třeba začít skládat písničky - každý životní styl by měl mít i hudební styl. Doufám, že nás čeká slibná budoucnost, kdy bude každý počítač běžet na operačním systému Linux.

Proč používat Linux

apríl 

Viz také

comments powered by Disqus