Obsah mé RSS čtečky

Za tu dobu používání internetu jsem si nashromáždil pár webů, které si vždy rád přečtu a aby mi nic neuniklo, tak je mám ve své RSS čtečce. Někdo si ráno při snídani otevře denní tisk, já zase každý den čtu články, které mi nabídne RSS čtečka. Už nebudu dál zdržovat a hned to na vás vybalím:

A tak dále

Lukáš Havrlant píše převážně o tvorbě webu, ale setkáte se i se zajímavými články o dění na internetu. A nejen to, klidně narazíte i na politiku.

Buridanův geneticky modifikovaný osel

Tento web s netradičním názvem nabízí spoustu komiksů, většinou jednou týdně vychází nový. Stojí za to se i podívat na předchozí tvorbu na studentských stránkách ČVUT.

CD-R server

Známý server, který denně přináší novinky o hardware i software.

conBLOG

Další weblog o tvorbě webu a internetu, píše Jiří Bureš. Dovíte se zde například, co znamená “show stat [šou:stat]".

CZilla: Zprávičky

Jsem fanda Firefoxu a v minulosti jsem i přeložil dvě rozšíření, proto si rád přečtu, co je nového.

Deníček Yuhův

Osobní deníček Dušana Janovského - autora webu Jak psát web (doslova bible pro každého, kdo tvoří stránky). Kdo si rád přečte něco o kočkách nebo třeba o zážitcích z Ruska, tak by měl zde zavítat. Bohužel ne moc často si přečtete něco nového.

Denik Ostravaka

Ostravak vydal už několik knížek a nyní běží i v televizi. Škoda, že už skončil s blogováním, byly to hezké kydy.

Derův zápisník

Opět blog o tvorbě webu, který píše Jaroslav Polakovič. Najdete tady velmi užitečné věci. Kromě weblogu je velice dobré si projít i řešení chyb v Internet Exploreru - IE Brouci a rozhodně byste neměli minout typografii. Derovi jsem velice vděčný (a nejen jemu, můj vděk patří i Petře Větrovské), protože díky jeho soutěži jsem se dostal na školení tvorby přístupného webu (ne vždy musí být člověk první, zde se mi vyplatilo být poslední).

Filův blog

Skaut Jan Řezáč píše o webdesignu a nejen o něm.

Jirka Chomát

Maskot služby Weblogy.cz píše články o internetu a linuxu. Bohužel poslední zpráva informuje o dočasném zavření.

Kahi’s mindprint

Je toho hodně, o čem Peter Kahoun píše, ale rozhodně to stojí za to. Na tento blog jsem narazil nedávno a při přečtení prvního článku jsem si ho ihned dal do RSS čtečky.

Kryl Blog

Milan Kryl píše hlavně o novinkách a produktech firmy Google. Já sám používám Google Gmail, Google Reader, Google Analytics, Google Webmaster Tools a Google Picasa.

La Trine

V TOPlistu se o tomto blogu dovíme následující: “Nejen prudce seriózní čtení o webdesignu a programování, ale také spousta filozofických úvah o významu sojových bobů při řešení světových krizí.” Já jen doplním, že David Grudl je proslulá osobnost českého internetu - fanynky ho znají především jako autora výborného nástroje Texy!.

Miranda IM

Jsem spokojený uživatel programu Miranda IM a zároveň rád testuju nejnovější buildy (ostatním bych to nedoporučoval, nikdy nevíte, kdy to spadne), proto čtu novinky o Mirandě a taky někdy pročítám místní fórum.

PHP triky

Jako programátor v PHP si rád přečtu od Jakuba Vrány nějaký užitečný tip, jak něco udělat v tomto skriptovacím jazyce.

VIRY.CZ - Igiho stránka o virech

Je dobré vědět, jaká havěť se zrovna šíří internetem a od Igora Háka se to určitě dozvíte mezi prvními.

Yuhův weblog o webu

Druhý blog již zmíněného Dušana Janovského, tentokrát o webu. Od té doby, co opět pracuje v Seznamu, už toho moc nepíše.

Zive.cz

Snad nejznámější server o počítačích a internetu, myslím, že není třeba ani představovat.

Je těžké ke každému webu napsat něco výstižného. Pokud se zajímáte o tvorbu webu nebo programování, tak určitě nebude na škodu si tyto weby projet a udělat si obrázek sám. Jestliže máte taky nějaké dobré weby v RSS čtečce (a nejen tam), tak s radostí uvítám váš seznam nebo doplnění mého v komentářích.

comments powered by Disqus