Sdílené položky z Google Readeru na vašem webu

Už nějakou dobu používám webovou RSS čtečku Google Reader a jsem s ní naprosto spokojen. Je to velice praktická věc - nejen, že nemusíte mít v počítači žádný program, ale také se hodí, když nejste zrovna doma na svém počítači a jste např. ve škole - to si ve volné chvíli můžete přečíst své RSS kanály aniž by po příchodu domů na vás RSS čtečka v počítači vybafla články, které už jste četl jinde.

Dnes jsem přišel na zajímavou funkci tohoto mocného nástroje - libovolné články (např. ty, co vás zaujmou) si můžete označit jako sdílené a ty budou vypsány nejen na veřejné stránce (na tu můžete třeba dát někomu odkaz), ale také můžou být zobrazeny na vašem webu! Výsledek takového “banneru” vidíte na tomto weblogu vlevo pod menu.

Postup na zprovoznění je jednoduchý: nejdřív nastavte nějakým položkám, aby byly sdílené - to provedete tak, že kliknete na Share pod článkem. Pak najeďte na Shared items v levém menu nad výpisem RSS kanálů a tam vpravo uvidíte odkaz “put a clip of your shared items”. Tady si vyberete barvu a nadpis. Pak už stačí jenom zkopírovat vygenerovaný kód do vaší stránky.

Možná jako já zjistíte, že text v tomto “banneru” je moc velký a proto se vám může hodit následující kaskádový styl:

.reader-publisher-module {
      font-size: 95% !important;
}

Na závěr jen doplním, že tyto sdílené RSS se dají použít i ve službě Blogger (tuto službu provozuje také Google).

comments powered by Disqus